Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η ρύθμιση προβλέπει την διακοπή της .........


χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον των ηγετών ή των βουλευτών τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Οπως αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, η απόφαση για την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου εντάσσεται «στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να προωθήσει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό το γραμματέα του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου είχε εκτενή συζήτηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με στόχο την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού, καθώς και των εγκλημάτων που σχετίζονται με το ρατσισμό.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε στον υπουργό την ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων που σχετίζονται με τέτοιου είδους εγκλήματα.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη κινείται με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Αθανασίου.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: