Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

"'Οσοι δεν πάνε καλά τα μαγαζιά τους να τα κλείσουν και να ανοίξουν και αυτοί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος".

Πολύ σκληρή απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους στον δήμαρχο Δ.Καμπόσο ο οποίος φέρεται να έκανε την παραπάνω δήλωση.Σε δελτίο τύπου συγκεκριμένα αναφέρει:



Δελτίο τύπου
Εμπορικού Συλλόγου Άργους

 Αυτή η δήλωση εκστομίστηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο, ο οποίος πρέπει να του θυμίσουμε ότι εκπροσωπεί τον κορυφαίο θεσμό της πόλης μας, και οφείλει με τις πράξεις και τις δηλώσεις του να προφυλάσσει το κύρος της θεσμικής αυτής ιδιότητας.
Αντίθετα η παραπάνω δήλωση του είναι προσβλητική και απρεπής για την εμπορική και επιχειρηματική τάξη της Πόλης μας, και είναι πρωτοφανές ένας θεσμικός παράγοντας -πόσο μάλλον ο Δήμαρχος- να εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο για οποιονδήποτε πολίτη ή θεσμό της πόλης.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν ότι η πόλη του Άργους από τον 19ο αιώνα έχει ως σημείο αναφοράς και βασικό συστατικό της χαρακτηριστικό τον εμπορικό και επιχειρηματικό της χαρακτήρα, του οποίου την τεράστια κοινωνικό- οικονομική προσφορά κανένας πρόσκαιρος αιρετός δεν δικαιούται να υποτιμά και να ειρωνεύεται.

Εμείς ως ένας από τους Συλλογικούς φορείς της πόλης , προστατεύοντας το κύρος μας, αδυνατούμε να ακολουθήσουμε το επίπεδο και την ποιότητα του σχολιασμού τόσο για το συγκεκριμένο σχόλιο, αλλά και για άλλα, τα οποία ακουστήκαν δημοσία από τον κ. Δήμαρχο.

Το μόνο που θέλουμε να αναφέρουμε είναι ότι ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να εφαρμόζει τους νόμους και τους κανόνες που η πολιτεία έχει θεσπίσει.

Όταν λοιπόν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί ή αρνείται να εφαρμόσει όλα όσα προβλέπονται, τότε μόνο προβλήματα δημιουργεί ,τα οποία όσο συσσωρεύονται τόσο πιο δυσεπίλυτα γίνονται.

Τέλος κλείνουμε με τη σχετική για την περίπτωση φράση ''Ο λαϊκισμός έχει έτοιμους εχθρούς για κάθε πρόβλημα, αλλά δεν έχει λύση για κανένα''.

      Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
Καλοθέου Αντώνιος      Μητσόπουλος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: