Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

700 απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα εντός του 2013 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μετά την ΕΡΤ, αλλά και την αμυντική βιομηχανία, στο στόχαστρο της τρόικας φαίνεται πως μπαίνουν τώρα τα... δημοτικά ραδιόφωνα! Συγκεκριμένα, η τρόικα φέρεται να ζητά την εξυγίανσή τους εν λειτουργία! Η εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται να οδηγήσει σε απολύσεις εντός του 2013 για περίπου 700 υπαλλήλους (δημοσιογράφους και τεχνικούς) με .......


σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
«Η μείωση του προσωπικού, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία-Θράκη, ενδεχόμενο «λουκέτο» των δημοτικών ΜΜΕ, έπειτα και από την βίαιη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση της δημόσιας ενημέρωσης, κατάσταση πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ.
Στους δήμους πετάει το «μπαλάκι» ο υπουργός Εσωτερικών και ... δημοσιογράφος, Γ. Μιχελάκης: «Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης, που θα κάνουν», τονίζει. Ερώτηση βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ στη βουλή.
Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος»,  που επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις της ημέρας, οι εισηγήσεις που δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι η μείωση του προσωπικού στα δημοτικά ραδιόφωνα κατά 700 εργαζόμενους, πρέπει να υλοποιηθεί εντός του έτους, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν στις 2.000 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2013, όπως έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα, μαζί με τις απομακρύνσεις 1.000 εργαζομένων από τις αμυντικές βιομηχανίες και τις απολύσεις 250 - 300 επίορκων υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με την ποινή της οριστικής παύσης από τα πειθαρχικά συμβούλια.
Η κατάργηση των οργανικών θέσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα, που ανήκουν στην κατηγορία των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, θα σημάνει την απόλυση από το δημόσιο για τους εργαζομένους που κατέχουν θέσεις δημοσιογράφων. τεχνικών και διοικητικών σε ραδιοσταθμούς. Υπολογίζεται ότι ένας μικρότερος αριθμός μονίμων δημοτικών υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση για κατάργηση 700 εργαζομένων, ο στόχος δεν είναι να μπει λουκέτο στα ραδιόφωνα, αλλά να εξυγιανθούν τα οικονομικά των σταθμών.

Γ. Μιχελάκης: Το μπαλάκι στους δήμους, αλλά με απολύσεις...

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στο ΑΠΕ  σχετικά με το θέμα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών:

«Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης, που θα κάνουν.
Επαναλαμβάνω ότι είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ»

ΕΣΗΕΜ-Θ:  Πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα

«Για μιαν ακόμη φορά η κυβέρνηση απειλεί να θυσιάσει την δημόσια ενημέρωση στον βωμό της απόλυτης αδυναμίας της να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αυτή τη φορά στόχος γίνονται τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία η κυβέρνηση, με την προσφιλή της μεθόδευση των διαρροών και των δηλώσεων-γρίφων ισχυρίζεται ότι θα εξορθολογίσει απολύοντας… το σύνολο των εργαζομένων τους!
Με τις σημερινές μεθοδεύσεις της η κυβέρνηση δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι εκτελεί ένα συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στο δικαίωμα των πολιτών σε ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση: Για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία-Θράκη, ενδεχόμενο «λουκέτο» των δημοτικών ΜΜΕ, έπειτα και από την βίαιη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση της δημόσιας ενημέρωσης, κατάσταση πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας-Θράκης δε θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να εκτελέσει το καταστροφικό σχέδιό της «εξορθολογίζοντας» Μέσα Ενημέρωσης τα οποία, όπως στην περίπτωση της ΔΕΠΘΕ, ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραδέχεται ότι λειτουργούν πλέον με τρόπο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές του».

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια: