Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία 34χρονου με πολιτικά κίνητρα στο Κερατσίνι

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι, όταν ένας άνδρας 34 ετών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Τις πρώτες πρωινές ώρες το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος ............


είχε έντονη αντιφασιστική δράση και ήταν γνωστός στην κοινότητα του Hip Hop με το όνομα Killah-P.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.10 σε καφετέρια επί της οδού Π. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 34χρονος έφθασε μαζί με τη φίλη του και ένα φιλικό ζευγάρι στην καφετέρια, όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα ακροδεξιών. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με έναν άνδρα 45 ετών, αρχικά για τον αγώνα του Champions League και στη συνέχεια ο καβγάς επεκτάθηκε και στην πολιτική.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο και ο 34χρονος δέχθηκε δύο μαχαιριές στο στήθος από τον 45χρονο, ο οποίος στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που αρχικά μετέφερε τον τραυματία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή του 45χρονου άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στο επεισόδιο συμμετείχαν περίπου 10 άνθρωποι.

Οι έρευνες για τα αίτια της συμπλοκής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.



Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και, όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη τη μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

Κασιδιάρης: "Η Χ.Α. δεν έχει καμία σχέση με το φονικό"

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή, διά του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι.

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν... Ασφαλώς και δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κασιδιάρης.

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Στρατούλης: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα το περιστατικό στο Κερατσίνι

Σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για το περιστατικό στο Κερατσίνι, μιλώντας πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Στρατούλης κάλεσε το λαό σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, ώστε να σταματήσει άμεσα η βία.

Δήμαρχος Κερατσινίου: «Μου λένε ότι οι δράστες ανήκουν στη Χρυσή Αυγή»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, αναφερόμενος στο φονικό, δήλωσε ότι οι περίοικοι ισχυρίζονται πως «η ομάδα των δραστών ανήκει στο χώρο της Χρυσής Αυγής» και ο ίδιος γνωρίζει ότι «πρόσκειται σε αυτό το χώρο το άτομο που ξεκίνησε το επεισόδιο».

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής μουσικής σκηνής ραπ από το 1997, γνωστός με το όνομα Killah-P. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/pages/Killah-P-Official/193077320738413 δημιούργησε και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα hip hop με τραγούδια του σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές. Έκανε ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής.
killah p.JPG
Οι φίλοι του τον αποχαιρετούν

Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα, φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook.


Ανακοίνωση συνδικαλιστικών φορέων του Πειραιά

Για την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, τα σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής»

Όπως αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χθες στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

Τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».
Αμφιάλη: Aυτός είναι ο 34χρονοςπου έπεσε νεκρός μετά από καβγά
nekros amfiali.jpg





madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: