Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Θα ισχύσει από 1 Ιαν. 2014, με εισοδηματικά κριτήρια τις 11.000 ευρώ.
Εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θα καταβάλλουν από 1ης Ιανουαρίου οι πολίτες για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας ..........


στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ θα εξαιρούνται οι χρόνια πάσχοντες.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι το εισιτήριο στα νοσοκομεία μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και χθες ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Star.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα, απάντησε:

«Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή».

«Δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό το «25ευρω» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους», είπε χαρακτηριστικά.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...