Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 16 Σεπτεμβρίου η λίστα της διαθεσιμότητας

Στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και στην επιστροφή στην ανάπτυξη εναποθέτει τις ελπίδες της η κυβέρνηση, ενώ έχει θέσει την 16η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για να συμπληρωθεί η λίστα με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Τα υπουργεία έχουν ανακοινώσει .............


τον αριθμό των υπαλλήλων τους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και προχωρούν στην εξειδίκευση των θέσεων, των κλάδων ή των διευθύνσεων που καταργούνται ανά υπουργείο.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα του Δημοσίου με τη διαθεσιμότητα και τα λουκέτα σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ, και να πάρει το πράσινο φως, ώστε μετά τις γερμανικές εκλογές να μπει σε τροχιά η νέα συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε το σχέδιο στην τρόικα και περιμένει τις απαντήσεις της για την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και τη διάσπαση στα δύο των Αμυντικών Συστημάτων, διαχωρισμός δηλαδή στο πολιτικό και το στρατιωτικό κομμάτι και στη συνέχεια κατάργηση ή αναδιάρθρωση.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά στη ΛΑΡΚΟ, σχεδιάζεται ο διαχωρισμός ορυχείων και εργοστασίων και στη συνέχεια πώλησή τους σε μία φάση.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: