Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ανοικτά καταστήματα και την Κυριακή με πολυζωνικό σύστημα

Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ..............


Κωστή Χατζηδάκη με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.
Μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους όπως είπαν οι περιφερειάρχες θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.
Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και από την υπολειτουργία του μηχανισμού πάταξης του παρεμπορίου επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ζητάει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και των Περιφερειών.
Συνεργασία για την πάταξη του παρεμπορίου
Tην Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΑΣ για να υπάρξει συνδρομή στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου σημειώθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες -αν και είναι ολιγάριθμο- είναι απαραίτητο για την πάταξη του παρεμπορίου.
Ακόμη, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, εφέτος με το που βγήκε ο διαγωνισμός για να γίνει ανάθεση της καθαριότητας των νησίδων, έχουν μπει 17 πυρκαγιές στις νησίδες της Αττικής. Αυτό αναφέρθηκε ως παράδειγμα για να διαφανεί η ανάγκη λειτουργίας της περιφερειακής αστυνομίας.
Οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων με υπαιτιότητα υπαλλήλων ήταν ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση στη σύσκεψη.
Χατζηδάκης: "Ανάπτυξη χωρίς περιφέρειες δεν γίνεται"
Ο υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε: "Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, ανάπτυξη χωρίς τις περιφέρειες δεν γίνεται. Ως κυβέρνηση τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους κι εκείνοι πρέπει να την κάνουν. Μιλήσαμε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη χώρα αυτή την περίοδο. Θέλουμε πριν περάσουμε στην απλούστευση των αδειοδοτήσεων να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και να εναρμονίζονται οι Περιφέρειες σε αυτό. Δηλαδή για τη σύντομη απάντηση που πρέπει να δίνεται στον επιχειρηματία".
Ο υπουργός σημείωσε ότι για το παρεμπόριο θα ενεργοποιηθεί ο θεσμός του συντονιστή σε κάθε περιφέρεια και πρόσθεσε ότι κάποιες περιφέρειες είναι πιο πίσω σε ετοιμότητα.
Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, κάθε περιφερειάρχης θα κάνει αυτό που νομίζει, είπε ο υπουργός σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω.
Για τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ με πολυτομεακά προγράμματα θα υπάρξει νέα συνάντηση πριν το τέλος Αυγούστου, όπως ενημέρωσε ο υπουργός.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, σχολίασε ότι έγινε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση και ότι οι 13 περιφερειάρχες θα έχουν ενεργότερο ρόλο στην αγορά. Η ανεργία, είπε, είναι ο κοινός μας εχθρός. Όλες οι περιφέρειες εφαρμόζουν επιθετική πολιτική στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Επίσης, τόνισε, δίνεται μάχη με τη γραφειοκρατία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: