Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε πολίτες με πρόσχημα φωτοβολταικές εγκαταστάσεις

Την εξάρθρωση σπείρας που είχε αποκομίσει περισσότερα από 567.000 ευρώ εξαπατώντας συστηματικά πολίτες με το πρόσχημα της κατασκευής ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε ...........


την Πέμπτη η Αστυνομία.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 17 απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος εννέα ατόμων, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνέλαβε 40χρονο που εκτιμάται πως είναι αρχηγικό μέλος της σπείρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε συστήσει εταιρεία και με το πρόσχημα της ανάληψης έργων για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων έπειθε πολίτες να του καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως αρχικό κεφάλαιο, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα συμφωνημένα έργα.

Για τον σκοπό αυτό, η οργάνωση είχε ενοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, την έδρα των οποίων μετέφεραν κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και εμφανίζονταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, δικηγόροι, μηχανικοί ή εργαζόμενοι της εταιρείας και τους διαβεβαίωναν για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του έργου.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: