Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ζεστός με παροδικές βροχές ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια και καλό καιρό με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε σήμερα.

Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως ...............


στα βόρεια περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Τοπικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 30 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ

Κυριακή

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχής, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά με 5-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά με 7 μποφόρ.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: