Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ονόματα, μέσω εισαγγελέα, ζητάει ο ΙΣΑ για το σκάνδαλο της "λευκής" μπλούζας

Με στόχο να δοθούν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις γιατρών που υπερσυνταγογραφούν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) προσέφυγε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά τις καταγγελίες του υπουργού ...............


Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του για τη μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία και αυταπάρνηση τη δημόσια υγιεινή και τους αρρώστους, αλλά και την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας και του κύρους των μελών του, στα πλαίσια συνδρομής στην "κάθαρση", αλλά και προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η διαπόμπευση και στοχοποίηση ολόκληρου του ιατρικού σώματος, προσέφυγε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών» αναφέρουν οι γιατροί, σε ανακοίνωσή τους.

Ο εισαγγελέας, αποδεχόμενος την αίτηση του ΙΣΑ, τη διαβίβασε στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο ΙΣΑ να λάβει γνώση τυχόν στοιχείων που αφορούν συνταγογράφηση ιατρών- μελών του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του.

«Αποτελεί πάγια πεποίθηση του ΙΣΑ, τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ, ότι ένα ολόκληρο σώμα δεν μπορεί να στοχοποιείται, αλλά και ότι η "αυτοκάθαρση" είναι ο καλύτερος μηχανισμός διαφύλαξης του κύρους των ιατρών. Αναμένουμε συγκεκριμένα ονόματα, για να κινηθούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Σημειώνεται, ότι ο ΙΣΑ ζήτησε και θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...