Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τσιγγάνικη βεντέτα με τέσσερις νεκρούς στη Γαστούνη

Φονική συμπλοκή με τέσσερις νεκρούς και τρεις τραυματίες σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Γαστούνη Ηλείας, λόγω βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά.

Οπως έγινε γνωστό, νεκροί έπεσαν πατέρας, γιος και κόρη, 51, 26 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ η μητέρα ήταν σε σοβαρή .............


κατάσταση και έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Από την άλλη οικογένεια νεκρός είναι ένας άντρας ηλικίας 50 ετών και δύο ακόμη άντρες, οι οποίοι φέρονται να είναι οι δράστες του φονικού, νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο τραυματίες και ακόμη έναν άντρα, που κρατείται στο Α.Τ. Γαστούνης, ως υπαίτιους για τη φονική συμπλοκή.

Το «μακελειό» σημειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα, όταν η μία οικογένεια από το Λευκοχώρι πήγε στη Γαστούνη και το «ραντεβού» κατέληξε σε άγρια συμπλοκή μεταξύ των Τσιγγάνων πίσω από εργοστάσιο. Οι δύο οικογένειες φαίνεται να είχαν και συγγένεια μέσω γάμου μελών τους και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φονικό ξεκίνησε έπειτα από λογομαχία που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου της οικογένειας από το Λευκοχώρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τραυματισμός προήλθε από κυνηγετικό όπλο, πιθανότατα καραμπίνα, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για το φονικό, ενώ στο σημείο βρέθηκαν φυσίγγια.

Οι δύο γιοι του νεκρού άντρα, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο πατέρας τους ήταν νεκρός, ξεκλήρισαν την οικογένεια από τη Γαστούνη, σκοτώνοντας τον 51χρονο πατέρα, την κόρη και τον γιο, ενώ τραυματίστηκε και η μητέρα. Οι δράστες, ηλικίας περίπου 40 ετών, φέρεται να χρησιμοποίησαν όπλο και μαχαίρι.

Στο Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας νοσηλεύεται ακόμη ένα άτομο του οποίου η κατάσταση δεν κρίνεται κρίσιμη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταβεί στα Κέντρα Υγείας Γαστούνης και Αμαλιάδας, όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες και φρουρούν τους χώρους, φοβούμενοι και νέα αντίποινα. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: