Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΚΤΩΝ‏

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας». 

Με κεντρικό σύνθημα «Απαντάμε με πράξεις, για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές», ειδικές ομάδες -στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό- θα .....

διανέμουν στους λουόμενους ειδικά, για κάθε ακτή, ενημερωτικά έντυπα, καθώς και αναμνηστικά.
Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, στην Αργολίδα θα λειτουργήσουν, το Σάββατο 27 Ιουλίου, ενημερωτικά περίπτερα στο Κιβέρι και την Πλάκα, στις ακτές των οποίων τα ύδατα κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας, με βάση τα αποτελέσματα του Προγράμματος Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας.
Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης. Η κάθε ταυτότητα παρέχει πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της ακτής, για τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με το ΕΠΠΕΡΑΑ επενδύει σε δράσεις, χρηματοδοτεί Πρόγραμμα Παρακολούθησης και υλοποιεί έργα, που στοχεύουν στη διασφάλιση της ποιότητας των Νερών Κολύμβησης και των Ακτών μας.
Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης, πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2009-2012) και αποτυπώνεται σε ειδική Έκθεση η οποία είναι αναρτημένη στο www.bathingwaterprofiles.gr.

Η ενημερωτική εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων προβολής του ΕΠΠΕΡΑΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ταμείο Συνοχής.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τεράστιο φυσικό πλούτο. Είναι πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον. Κι αυτό θέλουμε αναδείξουμε με τις ενημερωτικές δράσεις στο ΥΠΕΚΑ όπως για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρα».
Η άριστη ποιότητα των ακτών και υδάτων κολύμβησης πρέπει να συνεχίσει να εξασφαλίζεται, πολύ περισσότερο σε μια εποχή που επιδιώκουμε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο, προτάσσοντας την βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό. Όμως ταυτόχρονα, πρέπει και αποτελεί προτεραιότητά μας η προστασία του φυσικού αυτού πλούτου, παράλληλα με την ανάξειξή του, ιδιαίτερα για την Αργολίδα που έχει απείρου φυσικού κάλους παραλίες με πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...