Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παπακωνσταντίνου: «Αρνούμαι τα πάντα, πρόκειται για φάρσα»

Σφοδρή επίθεση κατά των κατηγόρων του αλλά ειδικά κατά του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός, Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για εξάμηνη «φάρσα» και πόρισμα που αποδεικνύει «πόσο προσχηματική ήταν η διαδικασία» στην ..............


Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε «απόλυτα και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες που του αποδίδονται για μία υπόθεση για την οποία, όπως είπε, «δεν έχω αποκομίσει ούτε ίδιο όφελος, ούτε ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο», ενώ εξαπέλυσε βολές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Επιτροπή και για απόκρυψη στοιχείων από το πόρισμα, τα οποία «δεν βόλευαν στην κατασκευή της ενοχής μου».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για εμφανίσεις μελών της Επιτροπής στα μέσα ενημέρωσης κατά τις οποίες «έκαναν κρίσεις για την υπόθεση», κατήγγειλε ότι του στερήθηκε ο αναγκαίος χρόνος να μελετήσει τη δικογραφία των 20.000 σελίδων και στηλίτευσε το γεγονός ότι από τους επτά βουλευτές της πλειοψηφίας που υπογράφουν το πόρισμα, οι δύο συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής.
Μνημόνευσε δε φράση που απέδωσε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε «υπό εκτέλεση» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ολόκληρη η ομιλία του ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: