Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

“Τα βρήκαν” για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Λευκός καπνός φαίνεται πως βγήκε από τη σημερινή, έκτη, συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το κλιμάκιο της τρόικας, σχετικά με το ζήτημα της κινητικότητας στο Δημόσιο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών για το δημοσιονομικό κενό.

Ο υπουργός και η υφυπουργός..........


 Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκαν για μισή ώρα με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του Γιάννη Στουρνάρα, και, αμέσως μετά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι “συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup”.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποιους 5.000 “θα πάρει η μπάλα” για την κινητικότητα αφού η τρόικα μέχρι τουλάχιστον την χθεσινοβραδινή σύσκεψη δεν αποδεχόταν τις μετατάξεις αλλά ζητούσε να ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Νωρίτερα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός φερόταν να είχε προτείνει την άντληση των 5.000 υπαλλήλων από ΟΤΑ, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι εκπαιδευτικοί που πρόκειται να μεταταχθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Για το θέμα, σε σχετική ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι “μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα υπάρξουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επίσημες ανακοινώσεις”. Κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, αφού μετά την αποχώρηση του Κ. Μητσοτάκη δεν έγιναν ανακοινώσεις και σύμφωνα με ανώτερη πηγή του υπουργείου οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπ. Οικονομικών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...