Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Όλα τα φλας άναψαν για τον μικρό πρίγκιπα

Η στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης περίμεναν με αγωνία, έχοντας «στρατοπεδεύσει» εδώ κι εβδομάδες έξω από το νοσοκομείο όπου γέννησε η Κέιτ, έφτασε χθες το απόγευμα στις επτά και μισή ώρα Βρετανίας, όταν οι ευτυχείς γονείς εμφανίστηκαν στην είσοδο αγκαλιά με τον μικρό τους πρίγκιπα.
Τα φλας πήραν φωτιά και ..............


οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. «Εχει πολύ καλά πνευμόνια» (δηλαδή κλαίει δυνατά), ήταν οι πρώτες κουβέντες του πρίγκιπα Ουίλιαμ προς τους δημοσιογράφους, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα το όνομά του - επομένως υπάρχει ακόμα καιρός για στοιχήματα.
Το βασιλικό μωρό ήταν τυλιγμένο σε μία άσπρη κουβερτούλα και την περισσότερη ώρα που οι γονείς συνομιλούσαν με τον Τύπο το κρατούσε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που του άλλαξε πάνα, όπως αποκάλυψε η Κέιτ. Ο Ουίλιαμ είπε επίσης πως «ευτυχώς μοιάζει στη μητέρα του», με την Κέιτ να μην είναι «τόσο σίγουρη γι' αυτό», ενώ ο πρίγκιπας, εμφανώς ευδιάθετος, συμπλήρωσε πως το μωρό «έχει τουλάχιστον περισσότερα μαλλιά απ' αυτόν».
Ηταν το ευτυχές τέλος της πολυήμερης αναμονής για τα Μέσα απ' όλο τον κόσμο, που διέψευσαν την κοινή -έως σήμερα- πεποίθηση ότι η γέννηση βασιλικού μωρού του τρίτου στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου ήταν απλώς μία βρετανική... εμμονή.

Ολα τα φλας άναψαν για τον μικρό πρίγκιπα

Την πεποίθηση αυτή πιο εύγλωττα περιέγραψε στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό «Spiegel»: «Η Κέιτ στο νοσοκομείο. Το έθνος κοιλοπονάει». Τελικά «κοιλοπόνεσαν» μέσα ενημέρωσης απ' όλο τον κόσμο, αφιερώνοντας σελίδες επί σελίδων για το μωρό, κυρίως οι Αμερικανοί, που πρόσφατα γιόρτασαν την επέτειο από την ημέρα ανεξαρτησίας τους από τον βρετανικό θρόνο...
Γιγαντιαίες οθόνες μετέδιδαν ό,τι γινόταν και δεν γινόταν έξω από το νοσοκομείο St. Mary's, ενώ τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα συναγωνίζονταν ποιο θα μεταδώσει πρώτο τη χαρμόσυνη είδηση. Το ABC και το NBC διέκοψαν τη ροή του προγράμματος για να μεταδώσουν την είδηση, ενώ όλα τα ειδησεογραφικά sites την είχαν πρώτη είδηση και περιοδικά ετοιμάζουν ειδικές εκδόσεις.
Ακόμα και οι Νορβηγοί, που αυτές τις ημέρες δεν έχουν διάθεση για πανηγύρια, καθώς χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη διπλή επίθεση του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που κατέληξε στον θάνατο 77 ανθρώπων, βρήκαν χώρο στις εφημερίδες τους για το μωρό.
Αυτές, όμως, που κυριολεκτικά «γλέντησαν» με την καρδιά τους ήταν οι βρετανικές εφημερίδες και δικαίως ίσως, αφού το άλλο «γλέντι» με τον βασιλικό γάμο πριν από δύο χρόνια είχε εκτοξεύσει τις κυκλοφορίες τους στα ύψη.

Ο βρετανικός Τύπος

Τα σκήπτρα στον ενθουσιασμό κρατάει αναμφίβολα η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «The Sun» που μετονομάστηκε σε «Son» (ο Γιος) προς τιμήν του νεογέννητου. Η «Daily Telegraph», η «Daily Star» και «Daily Express» κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι», με την Κέιτ να κυριαρχεί στις φωτογραφίες. Αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» με την είδηση της έλευσης του βασιλικού μωρού στον κόσμο, η οποία αναμεταδόθηκε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια φορές στα «τιτιβίσματα», όπως επιβεβαίωσε το Τwitter.
Παρόμοιος ενθουσιασμός διακρίνεται και στα συγχαρητήρια μηνύματα για το μωρό που καταφτάνουν με ταχύτητα φωτός απ' όλον τον κόσμο. Από τους πρώτους που συνεχάρη τους ευτυχείς γονείς ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και η γυναίκα του Μισέλ.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...