Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μάριον Κόλα μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Νεκρός, μετά από μια πραγματική μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, έπεσε ο Αλβανός δραπέτης-δολοφόνος Μαριάν Κόλα.

Ήταν περίπου 6 το πρωί όταν λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή.............


 του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, έγινε η τελική “μάχη” μεταξύ των αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν πάνω από 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Η σορός του Κόλα παραμένει στο σημείο της συμπλοκής καθώς επί τόπου πηγαίνει ιατροδικαστής.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού πάνω στον Κόλα βρέθηκε αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν στους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά. Τελικά τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν πεζοί, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, ενώ είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Όταν όμως ο Κόλα κατάλαβε πως οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, ενώ ο Κούπα τράπηκε σε φυγή. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, όπου και χειρουργήθηκε. Ο 26χρονος αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου, ωστόσο έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα καθώς η σφαίρα μπήκε λίγο κάτω από το δεξί του γόνατο και βγήκε από τον μηρό.

Το απόγευμα τον τραυματισμένο αστυνομικό θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τον οποίο θα συνοδέυει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Κωνσταντίνος Τρομπούκης.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούπα, ενώ ψάχνουν να βρουν και το καταφύγιο που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως θέλουν τον Κούπα ζωντανό.


Η δράση του Μαριάν Κόλα

Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μαριάν Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίου είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Ολόκληρη η συμμορία των Αλβανών:



O Ιλίρ Κούπα:


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: