Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κλειδώνουν οι μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών, 3.500 δημοτικών αστυνόμων

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα θα κριθεί η συμφωνία ή όχι με την τρόικα για το σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα .............


με ασφαλείς πληροφορίες, έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και να αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργηασιακό τους καθεστώς, δηλαδή το κυνήγι του παρεμπορίου, διαχείριση εγγράφων, κλήσεις κλπ. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους.

Η συζήτηση γίνεται ακόμη για 2.000 εκπαιδευτοκούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό, ως επί το πλείστον γυμαστές και καθηγητές πληροφορικής, καθώς και άλλους 2.500 εργαζομένους από την κεντρική κυβέρνηση.

Από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφραζόταν το πρωί της Παρσκευής και μετά τη συνάντηση με την τρόικα η αισιοδοξία ότι έως το απόγευμα θα έχει υπάρξει συμφωνία και θα αρχίσει η σύνταξη του κειμένου αυτής.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: