Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Σωκράτης Γκιόλιας: 3 χρόνια μετά. Troktiko η αληθινή ιστορία (video)

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και το μυστήριο στοιχειώνει την υπόθεση...

Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική ............


έμεινε στη μέση, η δικογραφία δεν σχηματίστηκε ποτέ και η οργάνωση που με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη έχει εξαφανιστεί. Η οικογένεια του δημοσιογράφου βλέποντας ότι η Αστυνομία ουσιαστικά έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, εδώ και λίγες ημέρες με αίτημά της στον εισαγγελέα ζητά να φύγει ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική και να αναλάβει ανακριτής εξ ολοκλήρου τις έρευνες.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, δεν κλήθηκε να δώσει λεπτομερή κατάθεση ο μοναδικός άνθρωπος που έζησε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το σκηνικό του θανάτου. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια δεν εξετάστηκε ποτέ από τους αστυνομικούς. Στον φάκελο που έχει η Αστυνομία υπάρχει μια μονοσέλιδη κατάθεση, η οποία, όμως, έχει μόνο με μερικές κουβέντες που μπόρεσε να εκστομίσει η σύζυγος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου στους αστυνομικούς τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά τη δολοφονία. Κανείς έμπειρος αξιωματικός δεν την πλησίασε να της ζητήσει λεπτομέρειες για να μάθει περισσότερα στοιχεία ή να της ανασύρει από τη μνήμη περιστατικά ή συμβάντα που τυχόν συνέβησαν πριν από τη δολοφονία και ενδεχομένως θα μπορούσαν να λύσουν το μυστήριο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής, στο όνομα του οποίου είναι γραμμένο το troktiko, κλήθηκε δέκα ημέρες μετά το συμβάν και έδωσε μια απλή κατάθεση στους αστυνομικούς χωρίς καν να έχει επανεξεταστεί. Φυσικά, κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική δεν έχει δώσει κανείς από τους συνεργάτες, γνωστούς και φίλους του δημοσιογράφου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και στο κομμάτι των πειστηρίων υπάρχει κενό. Δεν είναι δυνατόν, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, κανείς από τους αστυνομικούς να μην έχει ζητήσει για έρευνα το προσωπικό λάπτοπ του Σωκράτη Γκιόλια και το ένα από τα δύο προσωπικά του τηλέφωνα. Η Αντιτρομοκρατική, που χαρακτηρίζεται για τους ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς της σε κάθε υπόθεση για την αναζήτηση στοιχείων, στην περίπτωση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια δεν έκανε αυτά που έπρεπε, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η προχειρότητα και να βγουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος.

Στο troktiko έχει αναρτηθεί βίντεο ενός ντοκιμαντέρ με διάρκεια 70 λετπά και ξιστορεί την ιστορία του μπλογκ και του ίδιου του Σωκράτη Γκιόλια

Το ντοκιμαντέρ λέγεται troktiko - η αληθινή ιστορία και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψαν για το βίντεο αυτό:

"Το ντοκιμαντέρ troktiko -η αληθινή ιστορία είναι ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέρα από προσωπική εργασία, από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013.

Δεν έγινε νωρίτερα, επειδή από όλους τους εμπλεκομένους δεν γνώριζα κανέναν άλλο πέρα από τον Σωκράτη Γκιόλια. Έτσι, μου πήρε πάρα πολύ χρόνο -και τελικά χρειάστηκε μιά συγκυρία και μιά τυχαία συνάντηση- ώστε να καταφέρω να πιάσω από κάπου την άκρη του νήματος και να βρω τους ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν την ιστορία από πρώτο χέρι.
Στόχος μου δεν ήταν να επαναλάβω τα ήδη γνωστά και γραμμένα σε εφημερίδες και ιστοτόπους, αλλά να προσπαθήσω να μαζέψω καινούριο υλικό που ακούγεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να απαντήσει στα φυσιολογικά ερωτήματα: ποιός, που, πότε, πως και γιατί;
Παρακολουθώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από μέσα ολόκληρη την ιστορία του troktiko.blogspot.com, ο καθένας έχει πλέον περισσότερα στοιχεία ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Κώστας Λακαφώσης - Ιούλιος 2013
troktiko.documentary@gmail.com"

troktiko.blogspot.gr

Φίλοι, γνωστοί αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντος του δημοσιογράφου όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μάθουν με όποιους τρόπους μπορούν την αλήθεια και να πιέσουν καταστάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξιχνίασης της υπόθεσης. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ προσώπου του περιβάλλοντος του Σωκράτη Γκιόλια και υψηλά ιστάμενου εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επισκέφθηκε το γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες και να ζητήσει εξηγήσεις γιατί η υπόθεση έχει παγώσει και δεν υπάρχει πρόοδος στις έρευνες. Η απάντηση που πήρε τον εξόργισε: «Τι θέλετε και επιμένετε 3 χρόνια μετά;».

Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ των δύο προσώπων ήταν έντονος. Μάλιστα όσοι ήταν έξω από την πόρτα του γραφείου κατάλαβαν ότι μέσα η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη... Τελικά, η οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια βλέποντας τα λάθη και τις παραλείψεις της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκολλήσει η κατάσταση. Ετσι, πριν από μια εβδομάδα ζήτησε ο φάκελος να πάει στον ανακριτή για να προχωρήσει η υπόθεση.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...