Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Βάσεις 2013: Πτώση έως και 700 μόρια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Βουτιά θα κάνουν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως «δείχνουν» οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα πέσουν ακόμα και 700 μονάδες.

Αν και είναι δεκάδες τα τμήματα ..............


που θα έχουν χαμηλότερη βάση, οι περιζήτητες σχολές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά στις στρατιωτικές σχολές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς σημαντικές διαφορές.Ειδικότερα:

1ο επιστημονικό πεδίο

Η πτώση θα κυμανθεί από 150 έως 400 μόρια. Η  μείωση των εισακτέων σε μια σειρά σχολών οδηγούν σε πτώση των βάσεων ακόμη και στις περιζήτητες Νομικές

2ο επιστημονικό πεδίο

Η καθοδική τροχιά των βάσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 και 600 μόρια σε ορισμένες φυσικομαθηματικές σχολές που εδρεύουν στην επαρχία. Αντίθετα, τμήματα όπως Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ενδέχεται να καταγράψουν μικρή άνοδο της τάξεως των 150 μορίων, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των θέσεων εισακτέων.

3ο επιστημονικό πεδίο


Ξεκάθαρη θα είναι η πτώση των βάσεων σε όλα τα τμήματα ακόμη και σε αυτά που η ζήτηση χτυπάει "κόκκινο". Ως εκ τούτου, οι Ιατρικές, Κτηνιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές αναμένεται να υποχωρήσουν από 100 έως 300 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο


Τα πολυτεχνικά τμήματα τόσο των μεγάλων πόλεων όσο και της επαρχίας τραβάνε την κατηφόρα με την πτώση σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 400 με 500 μόρια.

5ο επιστημονικό πεδίο

Για τις οικονομικές σχολές που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πεδίο, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση από όλα τα Ε.Π. Τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας θα ανοίξουν τις πύλες τους για τους υποψηφίους με 400 έως 600 λιγότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ανατροπές αναμένονται στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Από τα 9 ειδικά μαθήματα στα 5 αυξάνονται οι αριστούχοι αλλά και οι υποψήφιοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10.

Σημειώνεται ότι ανατροπές αναμένονται και στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Από τα 9 ειδικά μαθήματα στα 5 αυξάνονται οι αριστούχοι αλλά και οι υποψήφιοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...