Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γυμνόστηθη «επιδρομή» των Femen έξω από τη γερμανική Καγκελαρία

Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τα έβαλαν ξανά οι ακτιβίστριες του κινήματος Femen οι οποίες πραγματοποίησαν σήμερα  γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική Καγκελαρία.

«Μέρκελ ελευθέρωσε τις Femen» φώναζαν οι ημίγυμνες γυναίκες με αφορμή την επίσκεψη του τυνήσιου πρωθυπουργού ...............


Αλί Λαραγιέντ, στο Βερολίνο, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση της  καγκελαρίου  για την απελευθέρωση τριών συναγωνιστριών τους -μία Γερμανίδα και δύο Γαλλίδες-οι οποίες φυλακίστηκαν στην Τυνησία.

Μάλιστα, δύο από τις ακτιβίστριες είχαν γράψει στα στήθη τους τα ονόματα των φυλακισμένων γυναικών.

Η αντίδραση της αστυνομία ήταν άμεση και οι τρεις κοπέλες απομακρύνθηκαν γρήγορα από τον χώρο, ωστόσο, δεν συνελήφθησαν αλλά ερευνάται τυχόν παραβίαση του νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι οι ακριβίστριες δεν ήταν Γερμανίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Femen  προτάσσουν τα στήθη τους στη Μέρκελ. Στις 8 Απριλίου, γυμνόστηθες διαδηλώτριες της οργάνωσης αναστάτωσαν την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερου, την οποία εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν "Fuck dictator!" (Άι γ..., δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα ημίγυμνες...









protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: