Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Γιούρι Γκέλερ ήταν μυστικός πράκτορας της CIA;

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως μένταλιστ που λύγιζε με τη δύναμη του μυαλού του κουτάλια μέσα από τις εκπομπές του Γιώργου Χαρδαβέλα. Σύμφωνα όμως με ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC, ο 66χρονος σήμερα Γιούρι Γκέλερ έκανε στα χρόνια της νιότης του καριέρα ως...........


 μυστικός πράκτορας της CIA και της Μοσάντ!

Το βρετανικό ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "The Secret Life Of Uri Geller - Psychic Spy?" και παρουσιάζει τον Γκέλερ ως στρατευμένο μέντιουμ της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, κάποιες από τις μυστικές αποστολές του Γκέλερ ήταν να επηρεάσει με φιλειρηνικά μηνύματα το μυαλό ενός Ρώσου διαπραγματευτή που συμμετείχε στις συνομιλίες της Γενεύης, να σβήσει αρχεία από υπολογιστές της KGB -των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας- και να απενεργοποιήσει ένα στρατιωτικό ραντάρ.

Υπήρξαν όμως και κάποιες "αποστολές", τις οποίες ο Γκέλερ αρνήθηκε να εκτελέσει, σύμφωνα πάντα με το ντοκιμαντέρ του Βίκραμ Τζαγιάντι, όπως όταν του ζητήθηκε να σταματήσει την καρδιά ενός γουρουνιού. Ο Γκέλερ δεν συμφώνησε γιατί φοβήθηκε μήπως στη συνέχεια του ζητούσαν να σταματήσει την καρδιά του Γιούρι Αντρόπωφ (σοβιετικός πολιτικός και Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1982 έως το 1984).
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: