Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στυλιανίδης: Σώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε, δήλωσε ο νέος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κάνοντας τον απολογισμό της απερχόμενης ηγεσίας, είπε ..


ότι «μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία».

«Έχω συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Όταν πιστεύουμε στο σκοπό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες». Αυτό τόνισε σήμερα ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, έχοντας δίπλα του το νέο αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο κ. Μιχελάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι «νιώθω ιδιαίτερα έντονο το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνω, ως υπουργός Εσωτερικών, στις δύσκολες αυτές ώρες για την πατρίδα μας». Ο νέος υπουργός έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του, λέγοντας ότι «διαδέχομαι στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της παράταξής μας, τον φίλο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη».

Για να συμπληρώσει ότι «στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η γνώμη του θα αποτελούν βασικό σύμμαχό μας».

Αναφερόμενος στον κ. Γρηγοράκο, τόνισε ότι «νιώθω ακόμα την υποχρέωση να διαβεβαιώσω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή».

Τέλος, είπε ότι το γραφείο του θα είναι ανοιχτό για όλους και σημείωσε ότι «μόνο κριτήριο για όλους μας θα είναι η αξιοσύνη, η όρεξη για δουλειά, Γνώμονας είναι ένας: Ότι, πάνω απ' όλα, υπάρχουν οι ανάγκες της πατρίδας μας. Υπάρχουν οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Και στις ανάγκες αυτές οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον πιο αποτελεσματικό, αλλά και τον πιο γρήγορο τρόπο».

«Δουλεύοντας όλοι μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλανίδης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.


Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «παραλάβαμε πριν από ένα χρόνο οφειλές που ξεπερνούσαν τα 2,5 δισ. ευρώ και βγάλαμε πλεόνασμα το πρώτο πεντάμηνο του 2013 πάνω από 400 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους που δέσμευαν την Ελλάδα έναντι των δανειστών χωρίς να αφήσουμε απροστάτευτες τις τοπικές κοινωνίες, που δοκιμάζονται σκληρά».

Συμπλήρωσε δε ότι «το τελευταίο τρίμηνο αποπληρώσαμε πάνω από 280 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ ενισχύοντας τη ρευστότητα των τοπικών αγορών».

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, με πρώτο τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και τους γενικούς γραμματείς και τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και όλο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης, καθώς και τους εργαζόμενους στο υπουργείο και στους ΟΤΑ, «που παρά τις οδυνηρές περικοπές έδειξαν κατανόηση, ευθύνη και συνεργατικότητα, διασφαλίζοντας την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη».

Επισήμανε δε ότι «δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα με την κοινωνία απέναντι, όλα όμως μπορούμε να τα αλλάξουμε μαζί με την κοινωνία» και ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του υπουργείου κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, που αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι με την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαρίστησε, θέλει να πιστεύει ότι θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών των πρώην συναδέλφων του δικαστικών λειτουργών που τόσα χρόνια τον τιμούσαν με την ψήφο τους, των δικηγόρων, των γραμματέων και όλων των νομικών.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε ότι «τον τελευταίο ένα χρόνο κάναμε πάρα πολλά, χωρίς να πάρουν την προβολή που τους άξιζε». Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με τον κ. Στυλιανίδη και όλους τους συνεργάτες του, ενώ τόνισε ότι «το έργο μας αναγνωρίστηκε τόσο από τους δανειστές όσο και από την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ, τους εργαζομένους στο υπουργείο και την Αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, οι οποίοι παραλαμβάνουν «ένα υπουργείο που είναι έτοιμο να κάνει τομές και ρήξεις σε θέματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον και την κοινωνία: το νέο νόμο για την ιθαγένεια, την ψήφο των ομογενών, το πολιτικό χρήμα, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση».
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: