Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σε «τεντωμένο σχοινί» η κυβέρνηση

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ρητώς ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης από την απόφαση για την ΕΡΤ, αναζητείται ο «δρόμος» που θα επιτρέψει την κοινή κυβερνητικό πορεία των τριών κομμάτων. Να βρούμε λύση για ΕΡΤ, διαφυλάσσοντας την κυβερνητική σταθερότητα, το μήνυμα ..........


από τον κ. Βενιζέλο.

Σε αναζήτηση συμβιβασμού που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την κοινή τους κυβερνητική πορεία βρίσκονται οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Εκ των πραγμάτων πάντως, το βάρος για αυτήν την προσπάθεια πέφτει σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνεται ρητώς ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης από την απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά φέρονται να είχαν επικοινωνία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στους οποίους και διεμήνυσαν ότι τα δύο κόμματα δεν θα πρέπει να επιμείνουν στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν για την ακύρωση του κλεισίματος της ΕΡΤ. «Αν επιμείνετε, αυτό ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και εκλογές» ήταν το ρητό μήνυμα του Μαξίμου, το οποίο πλέον αναμένει τη στάση που θα τηρήσουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μετά την απογευματινή τους συνάντηση.

Ευ. Βενιζέλος: Να βρούμε λύση για ΕΡΤ, διαφυλάσσοντας την κυβερνητική σταθερότητα

Νέες δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, στις οποίες τονίζει ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Tο πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα. Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ».Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν τις θέλουμε αλλά δεν τις φοβόμαστε.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: