Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πολιτικό θρίλερ μετά το ναυάγιο της σύσκεψης

Τρία τέταρτα από την -ήδη καθυστερημένη- έναρξη της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, η συνάντηση των τριών πολιτικών στο Μέγαρο Μαξίμου, διεκόπη αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ..............


για την συνέχιση της συγκυβέρνησης.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ζήτησαν άμεση σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε διευρυμένη συνεδρίαση με τα ανώτατα κομματικά τους όργανα, ώστε να ενημερώσουν και πάλι τα κόμματά τους και να πάρουν «πράσινο» φως για τους περαιτέρω χειρισμούς τους πάνω στις θέσεις που ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός, με τις οποίες διαφώνησε κάθετα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια στιγμή πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωναν ότι «υπήρξε εμπλοκή» και έκαναν γνωστό ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που προέρχονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κλήθηκαν ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Θανάσης Μπούρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επιχειρούσαν από τις 9μμ να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εννέα ημέρες μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός - ο οποίος δεν φορούσε σακάκι - μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησαν, με ολιγόλεπτη διαφορά, ο Φώτης Κουβέλης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Το πλαίσιο στο οποίο αναμένονταν να κινηθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου περιλάμβανε -σύμφωνα με πληροφορίες- τη δημιουργία ενός νέου μεταβατικού φορέα (όχι επανίδρυση της ΕΡΤ) στον οποίο θα προσληφθούν εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου.

Εκτός από την απεμπλοκή στο ζήτημα της ΕΡΤ, οι αρχηγοί έπρεπε να συμφωνήσουν και στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις». «Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, έως ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: