Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ τρόμαξαν την Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε λίγο πριν τις 5 το πρωί την Αττική, με επίκεντρο το Πικέρμι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 04.56 τα ............


ξημερώματα της Τρίτης, 24 χλμ. ανατολικά από την Αθήνα και 4 χλμ. νοτιοανατολικά από το Πικέρμι, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρη την Αττική, αλλά και στην Εύβοια και την Κόρινθο. Στο Πικέρμι, αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς, το ρήγμα είναι μικρό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι σε αυτά τα πολύ μικρά ρήγματα που γενικά όλος ο ελληνικός χώρος έχει τέτοια, δεν έχουμε κάποιο βεβαρημένο παρελθόν από την περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς. Το ρήγμα είναι μικρό», δήλωσε.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι η περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας δίνει αρκετά συχνά σεισμούς, μικρού μεγέθους, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, λόγω του μικρού μεγέθους της δόνησης, δεν μπορεί ακόμα να εξαχθεί με βεβαιότητα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: