Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με λίστα των Times

Στην τρίτη θέση της λίστας των Times με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου φιγουράρει το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται το Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Για να δημιουργήσουν τη λίστα, οι ............


συντάκτες της εφημερίδας ζήτησαν από φιλότεχνους, «ταξιδευτές» και φανατικούς επισκέπτες μουσείων να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "Ιερό Βράχο" πάνω στον οποίο δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τα πιο σπουδαία κληροδοτήματα του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, "πλημμυρισμένα" από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο» γράφει η εφημερίδα για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Τη δεκάδα της λίστας συμπληρώνουν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, το Imperial War Museum στο Λονδίνο, το Μουσείο του Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη, το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: