Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τα νέα social media και η πολιτική

Διάλεξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λίγο πριν την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο η σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς άλλαξε εντελώς. Η Ελλάδα βιώνει αντιδράσεις και αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που δεν της περίμενε ως κοινωνία.

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει .............


καθοριστικά. Ενεργοί πολίτες προκαλούν και διαμορφώνουν την πολιτική τόσο σε τοπικό, όσο σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ψηφιακής επανάστασης πιο αποτελεσματικά από ότι οι κυβερνήσεις τους.

Ένα είναι σίγουρο: Στον απόηχο ενός νέου, open source και crowdsourcing κόσμου, η πολιτική αλλάζει, και –τις περισσότερες φορές- δεν αλλάζει όσο γρήγορα θα έπρεπε.

Ενώ οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχώς αυξανόμενες προσωπικές και κοινωνικές προκλήσεις και συγκρούσεις με το χθες, είναι στιγμή να συζητήσουμε ποιος θα είναι ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της πολιτικής του μέλλοντος, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής και πολιτικής ενεργούς συμμετοχής.

Πρέπει οι νέοι να θέτουν υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα; Μπορούν να εμπλακούν με την πολιτική εκτός των οργανωμένων πολιτικών παρατάξεων; Είναι τα blogging, tweeting, sharing και liking μορφές πολιτικής συμμετοχής, ή είναι απλά χάσιμο χρόνου; Τελικά, τι μπορούν οι νέοι να κάνουν ώστε να επηρεάσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη διαμόρφωση της πολιτικής του αύριο;

Νέοι, διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία και τις απόψεις τους σχετικά με το πώς και αν οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην πολιτική, θα εξερευνήσουν τη σημασία της συμμετοχής, και θα συζητήσουν με το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη (με προκράτηση)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013, 19:00-21:00
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: