Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΑΣΟΑ "ΔΑΝΑΟΣ": Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους με το θέμα του Αναβάλου

Η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ»ενημερώνει τους παραγωγούς- μέλη τηςγια τα κάτωθι:
· Ημερίδα “Γεωργία Ακριβείας”

Oι εργασίεςτης Ημερίδας που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, έχουν βιντεοσκοπηθεί και σύντομα θα προβάλλονται στο Διαδίκτυο (σε διεύθυνση που θα γνωστοποιηθεί) ώστε ..............


να είναι στη διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται για τη χρήση της νέαςτεχνολογίας στον Αγροτικό Τομέα.

· Τριστέτσα

Η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» από κοινού με τις άλλες τρείς Ομάδες Παραγωγών του Νομού Αργολίδαςέχουν υποβάλει , την 25ηΑπριλίου 2013,έγγραφηπρόταση - πρόσκληση κοινής σύσκεψης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και τους 3 Βουλευτές του Νομού προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά το «πρόβλημα τριστέτσα– έλεγχοι - εκριζώσεις» και η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πρακτική επί του θέματος.

Αμέσως μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση.

· Έργο “Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σεΚουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας”

Μετά την αίτηση προ μηνός, της Εργολήπτριας Κοινοπραξίαςπρος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για λύση της σύμβασης του έργου, παρά τις συσκέψεις αρμοδίων, έως σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση για θετικό αποτέλεσμα επανεκκίνησης εργασιών, για την πραγματοποίηση του έργου.

· Έργο Αναβάθμισης Κεντρικού ΑντλιοστασίουΑναβάλου

Στην εργολαβική σύμβαση, έχουν προβλεφθεί τα περί χρόνου υλοποίησης και ότι «…οι εργασίες πρέπει να εκτελεσθούν με παράλληλη λειτουργία των εγκαταστάσεων, για την απαρέγκλιτη άρδευση του Αργολικού Πεδίου…»

(Δι@ύγεια: - ΑΔΑ: 4ΑΡΠ1-Ρ& -ΑΔΑ: Β49ΖΒ-Φ2Ν).

Οι εργασίες εκτελούνται χωρίς την παράλληλη όμως λειτουργία του αντλιοστασίουκαι είναι άγνωστο έως σήμερα, πότε το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου θα τεθεί πάλι σε λειτουργία.

· Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» υλοποιεί και το 2013 το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προς όφελος των παραγωγών μελών της.

Για ενημέρωση και συμμετοχή τους μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της ή στους Συνεταιρισμούς τους.

Επίσης γίνεται γνωστό πως το έργο «Δίκτυα Άρδευσης» στην ΗΡΑ και το ΚΟΥΡΤΑΚΙ που κατασκευάζονται μέσω του ΕΠ της ΚΑΣΟΑ εκτελείται κανονικά και επιπλέον αναμένεται άμεσα, η προκήρυξη από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, διαγωνισμού κατασκευής Αντλιοστασίου -προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Π. Ε. Αργολίδας-που θα τροφοδοτεί με νερό τα δίκτυα αυτά.

Καθώς όλοι δοκιμαζόμαστε από την οικονομική κρίση, οι αγρότες ακόμα καλλιεργούν και επενδύοντας στις καλλιέργειες τους με νέες ποικιλίες, με νέες φυτεύσεις, τεχνικές βροχές, παρελκόμενα, εφόδια, επενδύουν και στο μέλλον ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Πριν λοιπόν, καταστεί μάταιη η προσπάθεια των αγροτών, το ΔΣ της ΚΑΣΟΑ εκφράζει την ανησυχία του για τις τρέχουσες εξελίξεις και ΚΑΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ για τα θέματα του Αναβάλου, πριν να είναι αργά για την φετινή παραγωγή, καθώς επίσης και για το«θέμα Τριστέτσα» γιατί ο συνδυασμός τους μπορεί να αφανίσει τον αγροτικό τομέα, την κινητήρια οικονομική δύναμη της Αργολίδας και των ανθρώπων της.

Για το ΔΣ
Πιπέρος Νικόλαος
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: