Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Άδειες οπλοφορίας μόνο στους βουλευτές που έχουν τα ταλέντα και τις χάρες του Λούκυ Λουκ!

Εκτός από μόνος και φτωχός καουμπόι, ο Λούκυ Λουκ είναι ένας καουμπόι με μοναδικές ικανότητες στο σημάδι και στην ταχύτητα τραβήγματος του πιστολιού. Είναι ο άνθρωπος που "πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του", χρησιμοποιώντας μάλιστα τις ιδιαίτερες δυνάμεις του για την πάταξη του εγκλήματος και την υπεράσπιση ..............


του δίκαιου. Αυτά περίπου τα χαρακτηριστικά θα ΠΡΕΠΕΙ να φέρουν στο μέλλον οι βουλευτές μας, αν θέλουν να έχουν άδεια οπλοφορίας!!

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, μετά από την εκπυρσοκρότηση όπλου Χρυσαυγίτη Βουλευτή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή να επανεξεταστούν όλες οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Βουλευτές από μηδενική βάση!

Έτσι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εισηγήθηκε σήμερα στον Υπουργό τον επανέλεγχο όλων των αδειών οπλοφορίας (για βουλευτές και μη) και την πιστοποίηση όχι μόνο των τυπικών προϋποθέσεων, αλλά και των προϋποθέσεων γνώσης χρήσης όπλου, από τριμελή Επιτροπή αστυνομικών, ένας εκ των οποίων θα έχει την ειδικότητα του οπλουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος θα προχωρήσει σύντομα στην προώθηση της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης.

Οι συγκεκριμένες νέες προϋποθέσεις είναι:

-Η άρτια γνώση χειρισμού του όπλου από το πρόσωπο το οποίο έχει κριθεί ότι πληροί τις αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας οπλοφορίας. (Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί η γενική στοιχειώδης γνώση περί πυροβόλων όπλων, αλλά η επαρκής γνώση του συγκεκριμένου τύπου όπλου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τύποι όπλων με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες στη χρήση τους).

-Στοιχειώδης γνώση των κανόνων μεταφοράς, φύλαξης και αποθήκευσης του όπλου.

Τι θα κάνει η επιτροπή

Έργο της επιτροπής θα είναι η εξέταση των προσώπων τα οποία πληρούν τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας και η πιστοποίηση ή μη της ικανότητάς τους να φέρουν πυροβόλο όπλο. Επίσης η επιτροπή θα εξετάζει την ικανότητά τους να φέρουν όπλο, αλλά και το εάν εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι της αρχικής χορήγησης άδειας. Παράλληλα, από την Επιτροπή θα εξετάζονται και τα πρόσωπα στα οποία έχει εκδοθεί άδεια οπλοφορίας σε κάθε περίπτωση αντικατάστασης του όπλου το οποίο νομίμως φέρουν από όπλο άλλου τύπου.

Όσοι τώρα έχουν πάρει άδεια οπλοφορίας και δεν προσέλθουν να εξεταστούν από την Επιτροπή εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, η άδεια θα ανακαλείται αυτομάτως μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Για την προαναφερθείσα εξέταση, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά τριετία, θα θεσπιστεί η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου.
star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...