Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Αντισυνταγματικές διατάξεις του αντιρατσιστικού

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τέσσερις ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα ..............


στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κρίνει, στο πόρισμά της, ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντισυνταγματικές, εκτιμώντας ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, στάση που τις τελευταίες μέρες κρατάει η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Επιτροπή έχει τη γνώμη ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο με επάρκεια αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα θέματα του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου», σημειώνεται και προστίθεται ότι «ο νόμος 927/79 όπως ισχύει αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ποινικού κολασμού πράξεων ή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος η βία, αντιμετωπίζοντας επίσης και τη συμμετοχή σε οργανώσεις που επιδιώκουν σκοπούν που οδηγούν σε φυλετικές διακρίσεις». Σε άλλο σημείο η ΚΕΝΕ τονίζει ότι «η καταρχήν απόλυτη απαγόρευση της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης ρατσιστικών και ξενοφοβικών ιδεών καθ’ εαυτή δεν είναι συνταγματικά ανεκ τή».

Προς ώρας, πάντως, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιφυλάσσονται διά των αρχηγών τους να καταθέσουν εκείνοι σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, εφόσον από τη σύσκεψη προκύψει ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αποσύρεται.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...