Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

«Παράθυρο» για παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί «μια και οριστική» παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων που ξεκίνησε την Παρασκευή και εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Αθήνα 9,84, ο κ. Θεοχάρης είπε χαρακτηριστικά ........


πως «αν δοθεί παράταση θα είναι μία και οριστική» διευκρινίζοντας ότι κριτήριο για τη λήψη της απόφασης θα αποτελέσει ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων μέχρι την 30ή Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το βιβλίο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης θα αναρτηθεί τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του TaxisNet.

Σε ερώτηση σχετικώς με τη δήλωση των τόκων στο Ε1 (θα δηλωθούν υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 του Ε1) ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι έχουν υποχρέωση δήλωσης των τόκων μόνο οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει τόκους άνω των 250 ευρώ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γίνονται συνεννοήσεις με τις τράπεζες για να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία για τους τόκους κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι κωδικοί 659-660 στο Ε1 να είναι προ-συμπληρωμένοι. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν τις βεβαιώσεις τους από τα πιστωτικά ιδρύματα.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...