Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

"Πάγο" βάζει η ΝΔ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επαρκές κρίνει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τον αντιρατσιστικό νόμο η ΝΔ, διευκρινίζοντας  ότι είναι επιθυμητές τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία. Με άλλα λόγια η ΝΔ βάζει στον "πάγο" το εν λόγω νομοσχέδιο.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα νέα σύσκεψη στη Βουλή με αντικείμενο τον αντιρατσιστικό νόμο με τη συμμετοχή του γραμματέα ...............


της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, του γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Τάσου Νεράντζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, "στη νέα αυτή σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση και σχολιασμός του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και διαπιστώθηκαν τα εξής:

Πρώτον, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού όπως για παράδειγμα ο Ν. 927/79 και το άρθρο 79 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα (η τέλεση εγκληματικής πράξης από φυλετικό μίσος κλπ συνιστά επιβαρυντική περίπτωση).

Δεύτερον, η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο.

Τρίτον, άλλωστε η τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης που θα μπορούσε θεωρητικά να γενικευθεί κατά πάντων.

Τέταρτον, τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτή και είναι και επιθυμητή".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μέλη της ΝΔ επικαλέστηκαν το επιχείρημα ότι "η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει εκφραστεί θετικά" για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

"Αν χρειαστεί να γίνουν κάποια επιμέρους πράγματα και προσθήκες ας γίνουν", έλεγε αρμόδια πηγή.

ΠΑΣΟΚ

Ενοχλημένο είναι το ΠΑΣΟΚ από τις διαρροές που αφορούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου γίνεται λόγος για "αλαζονικές διαρροές", με τις οι οποίες γίνεται προσπάθεια από κάποιους να προκαταλάβουν τη Βουλή.

Τονίζεται επίσης ότι "το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία".


Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, έκρινε πως δεν υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς νομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο θα πρέπει να αποσαφηνιστούν ορισμένοι σημαντικοί όροι, όπως "μίσος", "γενοκτονία" κ.α.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...