Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δηλώσεις Μανιάτη για το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και την οπλοφορία εντος Βουλής

Το ΠΑΣΟΚ έθεσε σήμερα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων δύο θέματα.
Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης:

«Το πρώτο, είναι η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να απαγορεύεται να οπλοφορούν εντός του Εθνικού Κοινοβουλίου βουλευτές και Υπουργοί. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων και ταχύτατα θα γίνει πράξη.

Η δεύτερη πρότασή μας αφορούσε στην άμεση προώθηση για συζήτηση στην Ολομέλεια -και προηγουμένως στην αρμόδια Επιτροπή- της πρότασης νόμου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ήδη, έγινε η αναγγελία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου και αποστέλλεται σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έτσι ώστε να έχουμε την αντίστοιχη Έκθεση προκειμένου να έρθει για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση που θα τηρηθεί σχετικά με την ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι θα καταθέσει και εκείνη πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό με προσθήκες και βελτιώσεις στο νόμο του ʼ79, ο κ. Μανιάτης δήλωσε:
«Είναι προφανές ότι πρώτα θα συζητηθεί η δική μας πρόταση νόμου, η πρόταση που έχουν καταθέσει από κοινού ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Άρα, το ερώτημα είναι πώς θα σταθούν τα υπόλοιπα κόμματα στην πρώτη συζήτηση που θα γίνει έναντι της πρότασης που από κοινού έχουμε υποβάλλει τα δύο κόμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: