Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά, «βατά» στα υπόλοιπα μαθήματα

Δυσκολεύτηκαν στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ τα θέματα στα υπόλοιπα τρία μαθήματα γενικής παιδείας, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα θεωρήθηκαν μέτριας δυσκολίας.
Οπως ανέφεραν καθηγητήες, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν από τα ...........


δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων. Ορισμένοι μαθηματικοί επισήμαναν ότι κάποια ανησυχία είχε διατυπωθεί αρχικά για τη διατύπωση του ερωτήματος Γ3, ωστόσο -τόνισαν- δεν υπάρχει επιστημονικό λάθος.
Οι μαθηματικοί επίσης εκτιμούν ότι το γεγονός της δυσκολίας των Μαθηματικών, θα επηρεάσει τις βάσεις στα τμήματα και τις σχολές που συνδέονται με αυτά.
Όσον αφορά στη Φυσική, καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.
Επίσης στην Ιστορία, τα θέματα κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς ως μέτριας δυσκολίας, ενώ στη Βιολογία ήταν εύκολα και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).
Οι Πανελλαδικές για τον μεγαλύτερο όγκο των μαθητών ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου, με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Τα θέματα

Βιολογία
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής
Φυσική
Ιστορία

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: