Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Απεργία και συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά

Γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά και απαντώντας παράλληλα στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει την αργίατην ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προγραμματίσει ............


για σήμερα συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές και αστικές συγκοινωνίες με απεργίες ή στάσεις εργασίας.
Αναλυτικά, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πρωτομαγιά καθώς θα σταματήσουν τα δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης προς Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές ωρών αναχώρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ετσι, σήμερα δεν θα κινηθεί κανένα τρένο, ενώ τροποποιήσεις στα δρομολόγια έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για τη Μεγάλη Πέμπτη.
Λόγω της απεργίας, και το μετρό θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φτάνει έως το Αεροδρόμιο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Προβληματικές θα είναι οι μετακινήσεις και με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ξεκινήσουν δρομολόγια από τις 9 το πρωί, καθώς τις πρώτες ώρες της βάρδιας οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς επίσης και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί ύστερα από τις απεργίες του προηγούμενου χειμώνα.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την Πρωτομαγιά. Οι σιδηροδρομικοί έχουν ήδη προγραμματίσει νέα απεργία και στάσεις εργασίας το Πάσχα. Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, κανένα τρένο δεν θα κινηθεί από τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Κλειστοί σταθμοί για λόγους ασφαλείας

Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Ρολά στα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα εργασιακά καταστρέφονται αλλά και ο ξεχωριστός κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται καθολική επίθεση δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε με τη πλευρά των κοινών καταστημάτων όταν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλά και οι υγειονομικοί φορείς δεν θα λειτουργούν και θα συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της Πρωτομαγιάς», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.
Η αργία της πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: