Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Χάκερς έκλεψαν 45 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε 27 χώρες

Οχτώ άτομα συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε απάτη...διεθνών διαστάσεων, με τζίρο πολλών μηδενικών. Οι ληστές δεν χρειάστηκαν όπλα. Απλώς αξιοποίησαν τα λάπτοπ και τις...ιντερνετικές τους δεξιότητες για να «σηκώσουν» 45 εκατομμύρια δολάρια από χιλιάδες ΑΤΜ σε 27 χώρες, όπως ..........


οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Ινδονησία και η Ιαπωνία.

Οι ληστές-χάκερ με μια συντονισμένη προσπάθεια...χειρουργικής ακρίβειας κατάφεραν να «σηκώσουν» 45 εκατομμύρια δολάρια, από τραπεζικούς λογαριασμούς σε 27 χώρες.

Μόνο στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φεβρουάριο, χτύπησαν 2.904 ΑΤΜ μέσα σε 10 μόλις ώρες και «τράβηξαν» 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πληροφορίες που χρησιμοποίησαν οι ληστές προέρχονταν από βάσεις δεδομένων προ-πληρωμένων πιστωτικών καρτών τις οποίες και αντέγραφαν σε πλαστές κάρτες.

Οι απατεώνες εξαφάνισαν τα όρια ανάληψης των λογαριασμών, δημιούργησαν κωδικούς πρόσβασης και κατόπιν έστελναν ένα «δίκτυο» συνεργών στα διάφορα ΑΤΜ όπου οι τελευταίοι επιδίδονταν σε μπαράζ αναλήψεων.

Η απάτη έγινε σε δυο φάσεις, στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν εκλάπησαν 5 εκατομμύρια δολάρια και στις 19-20 Φεβρουαρίου, όταν οι επιτήδειοι πραγματοποίησαν 36.000 συναλλαγές, αντλώντας 40 εκατομμύρια δολάρια.

Στην συνέχεια οι εγκληματίες επιδόθηκαν σε έναν μαραθώνιο αγορών, με ιδιαίτερη προτίμηση στα είδη πολυτελείας.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...