Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013: Περιβάλλον, διαδίκτυο και αποξένωση στο θέμα της Έκθεσης

Ενα συνδυαστικό θέμα για το φαινόμενο της αποξένωσης του ανθρώπου στην εποχή του διαδικτύου, καθώς και τις επιπτώσεις από την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) με το οποίο άνοιξε .............


σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πρόκειται ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Ειδικότερα, από τους υποψηφίους ζητήθηκε να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.

Οι εξετάσεις άρχισαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...