Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

ΣΟΚ: To 30% πιστεύει ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα!

Διαστάσεις κρίσης των δημοκρατικών αξιών τείνει να λάβει η οικονομική κρίση της χώρας σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από την δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που λέει, μεταξύ άλλων, ότι η εμβέλεια της φράσης «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα» βρίσκει αποδοχή στο 30% του εκλογικού ..............


σώματος, δηλαδή την αποδέχεται σχεδόν ένας στους τρεις ερωτώμενους.

Ειδικότερα, στο ερώτημα “Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;”, οι απαντήσεις είναι οι εξής: Διαφωνώ ποσοστό 63%, συμφωνώ 30%, δεν γνωρίζω-δεν απαντώ 7%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συγκεκριμένες πλευρές της ζωής προς αξιολόγηση, οι ερωτώμενοι εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με την ποιότητα της διαβίωσης τότε και τώρα (45% θεωρούν ότι τότε ήταν χειρότερα και 46% ότι ήταν καλύτερα). Ειδικά σε θέματα ασφάλειας, σχεδόν έξι στους δέκα (59%) θεωρούν ότι τότε τα πράγματα ήταν καλύτερα. Σημειώνουμε βέβαια ότι για τα θέματα ελευθερίας της γνώμης και έκφρασης, η συντριπτική πλειονότητα (88%) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...