Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Ανασχηματισμό μόλις φύγει η τρόικα προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων θέτει το ΠΑΣΟΚ προς συζήτηση στην προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και για πρώτη φορά οι προτάσεις του συνοδεύονται και από όρους και προϋποθέσεις.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα ανασχηματισμού, αμέσως μετά την επίσκεψη της τρόικας και προτείνει την αναβάθμιση της συνάντησης ..........


των τριών αρχηγών, οι οποίοι, στην ουσία, θα συντονίζουν την κυβερνητική δράση.
Η Ιπποκράτους θεωρεί  αναγκαία και επείγουσα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης των τριών κομμάτων.
Επαναφέρουν επίσης τα θέματα που θα συζητηθούν με την τρόικα για τα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι τρεις εταίροι, μεταξύ των οποίων η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, για το οποίοι έχει εκφράσει διαφωνία η ΔΗΜΑΡ.
Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η κρίση στην Κύπρο είναι πιθανό να επιβαρύνει τους ήδη αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τονίζουν την ύπαρξη της "ρήτρας βαθύτερης ύφεσης" και τονίζουν ότι "είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει η Ελλάδα αυτά που πρέπει", στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σύμφωνα με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ όλα τα άλλα θέματα εντάσσονται σε ένα ενιαίο προγραμματικό πλαίσιο με ορίζοντα τετραετίας. Και για πρώτη φορά από τον σχηματισμό της κυβέρνησης θέτει θέμα δίκαιης μοιρασιάς κόστους και οφέλους μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Αιχμές κατά υπουργών της κυβέρνησης
Η Ιπποκράτους, πάντως, προειδοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στις προτάσεις νόμων που έχει καταθέσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατηγορεί υπουργούς, τους οποίους δεν κατονομάζει, ότι στις επαφές τους με την τρόικα, αγνοούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης καταγγέλλει ότι υπουργοί (που επίσης δεν κατονομάζονται) εμφανίζουν δικές τους διαφωνίες προς τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ως πίεση από την τρόικα, όπως σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και τονίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της, αλλά η ηγεσία του θεωρεί ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με αποτελεσματικότερο συντονισμό.
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ζητά να αποκτήσει οργανωμένη μορφή η σύσκεψη των τριών αρχηγών, για να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός στη λειτουργία της κυβέρνησης.
(Πηγή: ΑΠΕ)
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...