Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ενιαίος φόρος ακινήτων στη θέση του ειδικού τέλους

Σε ενιαία θέση για το χαράτσι στα ακίνητα κατέληξε η κυβέρνηση μετά την πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι «κουβεντιάσαμε τα χαρακτηριστικά του ενιαίου φόρου. Για φέτος και μόνο για φέτος θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ». Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών ............


για το ύψος της ελάφρυνσης θα γίνει σχετική πρόταση προς την τρόικα και δεν αποκάλυψε το ακριβές ύψος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως στόχος είναι «να υπάρξει κλίμα ομαλότητας και θωράκιση της ελληνικής οικονομίας» Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση των πολιτικών αρχηγών και τόνισε πως «το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπραχθεί κανονικά από τις εφορίες καθώς θα είναι έτοιμος ο μηχανισμός και αυτό θα είναι ένα κεφάλαιο του νέου φορολογικού συστήματος».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι «βεβαίως συζητήσαμε το ΕΕΤΗΔΕ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση. Να αντικατασταθεί το ενιαίο τέλος με τον ενιαίο φόρο ακινήτων και μάλιστα με προοδευτικό χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει ελάφρυνση για τους Έλληνες πολίτες». Ο Φώτης Κουβέλης εξήγησε ότι ο ενιαίος φόρος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ αλλά θα είναι διαχωρισμένος από τον λογαριασμό. Έτσι όποιος πολίτης δεν τον πληρώνει θα μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ όπου θα μπορεί να πληρώσει τον φόρο του.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...