Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ιστορία φρίκης: Ανάγκασε την ανήλικη κόρη της να μείνει έγκυος

Ανάγκασε τη θετή της κόρη να μείνει έγκυος από σπέρμα δότη επειδή ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί ακόμα!

Το περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Guardian και συγκλονίζει τη κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήδη από τα 14 της αναγκάστηκε .............


να γονιμοποιηθεί από σπέρμα δότη χωρίς να τα καταφέρει. Όταν έφτασε 16 ετών έφερε στον κόσμο ένα παιδί, έχοντας νωρίτερα αποβάλει μία φορά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μητέρα της 14χρονης, εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ωστόσο ήρθαν τώρα στη δημοσιότητα καθώς η δίκη έγινε υπό μυστικότητα προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα της νεαρής κοπέλας.

Ο δικαστής Justice Jackson δήλωσε "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας γονιός θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με τόσο διεστραμμένο και εγωιστικό τρόπο σε ένα απροστάτευτο παιδί".

Όπως έγινε γνωστό κατά τη ακροαματική διαδικασία, η μητέρα είχε υιοθετήσει ήδη τρία παιδιά, ενώ ήταν μωρά, από το εξωτερικό. Δύο ενώ ήταν παντρεμένη και ένα μετά από το διαζύγιό της.

Λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας δεν απέκτησε ποτέ βιολογικά παιδιά. Στη δίκη αποκαλύφθηκε πως κρατούσε την οικογένειά της απομονωμένη.

Δεν επέτρεπε στα παιδιά της να πάνε στο σχολείο, ενώ ο πρώην σύζυγός της - με τον οποίο είχε υιοθετήσει τα δύο μεγαλύτερα - όχι μόνο δεν ήξερε πού έμεναν, αλλά επιπλέον δεν τα είχε συναντήσει την τελευταία δεκαετία.

Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί απέρριψαν την αίτησή της για υιοθεσία παιδιού για τέταρτη φορά αποφάσισε να αναγκάσει την κόρη της να γονιμοποιηθεί με σπέρμα δότη, ώστε να αποκτήσει η ίδια το παιδί που τόσο ήθελε.

Η μικρή από την πλευρά της κατέθεσε προς την έδρα του δικαστηρίου πως δεν ήταν "αρκετά γενναία" για αρνηθεί στη μητέρα της, ενώ παρότι σοκαρίστηκε όταν άκουσε την πρόταση, σκέφτηκε πως "τουλάχιστον αν το κάνω, θα με αγαπήσει περισσότερο".

Για τουλάχιστον δύο χρόνια η μητέρα της την υπέβαλε σε μία "εξευτελιστική, ταπεινωτική και αρκετές φορές επώδυνη διαδικασία".

Μάλιστα την ανάγκασε να προσπαθήσει να γονιμοποιηθεί μόνη της επτά φορές, χρησιμοποιώντας σύριγγες με σπέρμα. Την πρώτη φορά ο δότης πήγε στο σπίτι τους, ενώ τις υπόλοιπες το είχε αγοράσει από την Cryos International, μια διαδικτυακή τράπεζα σπέρματος με έδρα τη Δανία.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιηθεί λόγω ανησυχιών για την ευημερία των παιδιών.

Όταν το κορίτσι γέννησε. αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια. Ένα τεστ DNA έδειξε ότι το παιδί είχε συλληφθεί με σπέρμα δότη.

Πηγή:Τhe Guardian
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: