Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Το μέλλον είναι μακριά από τη Γη!

Ένας από τους κορυφαίους σήμερα κοσμολόγους είναι σίγουρος για το επόμενο στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου.

Τους ονομάζει «μεταανθρώπους». Είναι το επόμενο στάδιο της εξέλιξης του ανθρώπου που θα κληθεί να αποικίσει μακρινούς κόσμους. Ο βασιλικός αστρονόμος σε Μάρτιν Ρις, ένας από τους κορυφαίους σήμερα ...............


κοσμολόγους, είναι σίγουρος πως το μέλλον της ανθρωπότητας είναι πολύ μακριά από τη Γη.

Το τι μας περιμένει πέρα από τη γήινη ατμόσφαιρα σε δεκαετίες ή αιώνες από σήμερα κανείς δεν μπορεί να το περιγράψει με ακρίβεια. Όμως, όπως ο ίδιος πιστεύει, ακόμα και εμείς οι άνθρωποι δεν θα μοιάζουμε με τους μακρινούς μας απογόνους.Η φυσική επιλογή, η κινητήρια δύναμη που οδηγεί την εξέλιξη της ζωής στη Γη εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, θα υποκατασταθεί σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο είδος από την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας και τις γενετικής τροποποίησης.

Μα περιμένουν πολλές εκπλήξεις, λέει στην εφημερίδα «Independent» ο φημισμένος επιστήμονας. Ακόμα και το Σύμπαν «μας» που όλοι ξέρουμε ότι προέκυψε από τη Μεγάλη Έκρηξη μπορεί να αποδειχτεί μια νησίδα σε έναν κόσμο από αμέτρητα Σύμπαντα που προέκυψαν από αμέτρητες Μεγάλες Εκρήξεις.

Αυτό που μας περιμένει εκεί έξω μπορεί να είναι τόσο μεγάλο και τόσο μεγάλο και τόσο περίπλοκο που οι θεωρίες του Αϊνστάιν να μην έχουν καμία αξία. Όπως το πλαγκτόν, που νιώθει ότι το σύμπαν του είναι ένας κουβάς νερό, όμως στην πραγματικότητα είναι μια απλή σταγόνα στον άπειρο ωκεανό.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...