Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μεθώνη: Δέκα αγνοούμενοι μετά από σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνοούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Καλές καιρικές συνθήκες επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα στα νοτιοδυτικά της Μεσσήνης, όπου .............


το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο piri Reis, μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 10 ναυτικοί.

Το Ρiri Reis, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ήταν κενό φορτίου, με πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων ναυτικών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: