Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Απεργιακό ραντεβού - Χωρίς πλοία και τρένα η Πρωτομαγιά

Με 24ωρη απεργία αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τιμούν την Πρωτομαγιά, απαντώντας παράλληλα στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει την αργία της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου.
α δύο τριτοβάθμια σωματεία διαφωνούν με τη μετάθεση της αργίας, η οποία φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, σημειώνοντας ............


ότι ο εορτασμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προγραμματίσει για αύριο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές και αστικές συγκοινωνίες με απεργίες ή στάσεις εργασίας. Προειδοποιούν μάλιστα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν φέρουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναλυτικά, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πρωτομαγιά καθώς θα σταματήσουν τα δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης προς Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές ωρών αναχώρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ετσι, αύριο δεν θα κινηθεί κανένα τρένο, ενώ τροποποιήσεις στα δρομολόγια έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σήμερα αλλά και για τη Μεγάλη Πέμπτη.
Λόγω της αυριανής απεργίας, και το μετρό θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φτάνει έως το Αεροδρόμιο.
Στάσεις στα λεωφορεία
Προβληματικές θα είναι οι μετακινήσεις και με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ξεκινήσουν δρομολόγια από τις 9 το πρωί, καθώς τις πρώτες ώρες της βάρδιας οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς επίσης και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί ύστερα από τις απεργίες του προηγούμενου χειμώνα.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την Πρωτομαγιά. Οι σιδηροδρομικοί έχουν ήδη προγραμματίσει νέα απεργία και στάσεις εργασίας το Πάσχα. Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, κανένα τρένο δεν θα κινηθεί από τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Σε οδηγούς

Επιστροφή πινακίδων

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.
Η απόφαση αφορά στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 29 Απριλίου 2013. Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για τροχαίες παραβάσεις με ημερομηνία βεβαίωσης 29 Απριλίου 2013.

Φορτηγά

Απειλούν με χειρόφρενο

Με απεργίες αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα απειλούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις η πολιτεία κωφεύει στα αιτήματα του κλάδου, οι εκπρόσωποι του οποίου σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση με την τρόικα.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...