Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Βοστώνη

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της της αιματηρής επίθεσης στη Βοστώνης, όπως μετέδωσε το ειδησιογραφικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με το οποίο, η ανάλυση του βίντεο έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία και πλέον η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Νωρίτερα, σήμερα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως εστίαζαν τις έρευνές τους σε ..........


μια φωτογραφία: έναν ύποπτο ή υπόπτους που μεταφέρουν βαριές σακούλες ή μαύρα νάιλον σακίδια.

Μεταξύ των αντικειμένων που περισυνελέγησαν στον τόπο της έκρηξης ήταν κομμάτια νάιλον που ενδέχεται να προέρχονται από κάποιο σακίδιο, θραύσματα από ρουλεμάν και καρφιά και πιθανότατα θραύσματα από χύτρα ταχύτητας, σύμφωνα με το FBI.

Η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά μικρή έκρηξη φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου, όπως C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά.

Τα κομμάτια από μαύρο νάιλον που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών είναι πιθανώς υπολείμματα από τις τσάντες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα θραύσματα που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να προσδιοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά στις ταυτότητες των θυμάτων, κινεζικής καταγωγής είναι το τρίτο από τα θύματα, ενώ όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, ένα 8χρονο αγόρι, ο Ρίτσαρντ Μάρτιν και μία 29χρονη γυναίκα η Κρίστλ Κάμπελ, αποτελούν τα άλλα δύο θύματα της διπλής επίθεσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κινεζικό προξενείο της Νέας Υόρκης, η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αυτή είναι η θέληση της οικογένειας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου της Βοστόνης, ο οποίος σκοτώθηκε παρακολουθώντας τον μαραθώνιο μαζί με τους φίλους σας κοντά στην γραμμή του τερματισμού.

Ένας ακόμη κινέζος πολίτης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διπλών εκρήξεων στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, είναι σε σταθερή κατάσταση, μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια: