Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Superleague: ΑΕΚ - Βέροια 2-1 (video)

Ο Κατίδης σκόραρε στο 84ο λεπτό και λύτρωσε την ΑΕΚ, αλλά προκάλεσε έντονα ερωτήματα με τον (ναζιστικό) χαιρετισμό του προς την εξέδρα. Η Ένωση νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Βέροια και...
πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει συνέχειας. Ο Ολαϊτάν ............


είχε ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ του Φούντα.
Τα περιθώρια ήταν στενά και για τις δύο αντιπάλους στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ και Βέροια έδιναν τον πρώτο από τους πέντε τελευταίους αγώνες επιβίωσης. Η νίκη... έκλεινε το μάτι στη Super League, η ήττα στη Football League... Η ισοπαλία απλά τις ξεκολλούσε λίγο από τον προτελευταίο Άρη που έχασε στα Γιάννινα.
Η ΑΕΚ παρά το ότι κατάφερε να σκοράρει νωρίς, με σουτ του Φούντα στο 3ο λεπτό, αγχώθηκε και λυτρώθηκε στο 84ο λεπτό. Η ανάγκη της Ένωσης για βαθμούς σε συνδυασμό με τη μεσοεπιθετική ποιότητα της Βέροιας, έφεραν την οπισθοχώρηση της ομάδας του Λίνεν και βοήθησαν τη φιλοξενούμενη ομάδα να ασκήσει πίεση στα καρέ του Κωνσταντόπουλου.

Το 1-0 του Φούντα έγινε 1-1 από τη Βέροια στο 75' με καταπληκτικό σουτ του Ολαϊτάν. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι οι δύο σκόρερ αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού από την αναμέτρηση. Ο Φούντας λίγο μετά το γκολ του και ο Ολαϊτάν με το που έβαλε το γκολ.
Τα 15 λεπτά που απέμεναν στην ΑΕΚ για να πάρει την πολύτιμη νίκη αποδείχθηκαν αρκετά. Ο Κατίδης που είχε μπει από το πρώτο μέρος στη θέση του τραυματία Φούντα, σκόραρε με ωραία αριστερή προβολή μετά από δυνατό σουτ του Κορδέρο. Το 2-1 ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ και ύψωσε το δεξί χέρι του Γιώργου Κατίδη σε πανηγυρισμό αλα... Παόλο Ντι Κάνιο που παρέπεμψε σε ακραίες πολιτικές καταστάσεις...

Στις καθυστερήσεις η Βέροια θα μπορούσε να παγώσει εκ νέου το ΟΑΚΑ με αφετηρία τον εξαιρετικό Κόστλι που πέρασε από το δεξί άκρο τους αντιπάλους του αλλά σέντραρε πολύ ψηλά.
MVP
Ο Γιώργος Κατίδης είναι το πρόσωπο του αγώνα. Έβαλε το πόδι του όπως έπρεπε και έδωσε στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς... Ήταν ένα γκολ που ήθελε τόσο πολύ για να βγάλει από πάνω του τον τίτλο του μοιραίου που άρχισε να του γίνεται εμμονή στους τελευταίους αγώνες.


Ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη…
Αδύναμος κρίκος
Ο Ορέστες δεν είχε σταθερή παρουσία στο κέντρο άμυνας της Βέροιας, ενώ και στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του αντέδρασε σε δεύτερο χρόνο.

Κλειδί αγώνα
Η αντίδραση της ΑΕΚ μετά το 1-1. Παρά το σοκ, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βγήκαν στην επίθεση, διεκδίκησαν το γκολ και το πέτυχαν στο 84'.


sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: