Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: "Προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς και στους φυλακισμένους"

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών, ηγετών από όλο τον κόσμο, αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η τελετή «ενθρόνισης» του Πάπα Φραγκίσκου, στον Άγιο Πέτρο, στη Ρώμη.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, βγαίνοντας από την εκκλησία της Αγίας Μάρθας, λίγο πριν τις 10.00 πήγε ..........


ανάμεσα στο πλήθος και χαιρέτισε τους πιστούς με το γνωστό πλέον αυθόρμητο στυλ που σπάει τα αυστηρά πρωτόκολλα.
Ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο παρέδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο το "δαχτυλίδι του ψαρά" σύμβολο της διακονίας του Αγίου Πέτρου το οποίο έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Ποντίφικα θα είναι ασημένιο και όχι χρυσό.
"Μην φοβάστε την καλοσύνη και την τρυφερότητα"
Έκκληση προς τους πιστούς "να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα" θέλησε να απευθύνει ο πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία της τελετής ενθρόνισής του.
Ο αργεντινός πάπας τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του», και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».
Ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές "να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου".
Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι "ξεκινά την ιερατική του πορεία ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου", χωρίς να αναφερθεί στο αξίωμα του ποντίφικα.
"Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους", υπογράμμισε, τέλος, ο νέος άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...