Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Τεράστιο πορνείο» χαρακτηρίζει τα Μπολσόι πρώην μπαλαρίνα

«Τεράστιο πορνείο» χαρακτήρισε τα Μπαλσόι πρώην χορεύτρια, η οποία απολύθηκε πριν από δέκα χρόνια από τα διάσημα μπαλέτα της Μόσχας επειδή ήταν «πολύ ψηλή» και είχε «παραπανίσια κιλά».

Τα σκάνδαλα και οι ίντριγκες στους κόλπους των Μπαλσόι δεν έχουν τελειωμό. Λίγους ..........


μήνες μετά από την επίθεση με βιτριόλι στον καλλιτεχνικό διευθυντή, έρχονται οι δηλώσεις της Αναστάσια Βολότσκοβα που αποκαλύπτουν πρακτικές οι οποίες θυμίζουν «πορνείο». Καθώς μιλάει για ανθρώπους των Μπαλσόι που εξανάγκαζαν τις χορεύτριες να έχουν σεξουαλικές επαφές με … υποστηρικτές των διάσημων μπαλέτων.

«Πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο που χόρευα ακόμη στα Μπαλσόι, δεχόμουν διαρκώς προτάσεις να κοιμηθώ με οικονομικά ισχυρούς παράγοντες - υποστηρικτές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ακόμη και με τον διοργανωτή της εκδήλωσης» δήλωσε η Αναστάσια Βολότσκοβα σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Τα κορίτσια αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε μεγαλοπρεπή δείπνα με προειδοποιήσεις ότι μετά την εκδήλωση θα πρέπει να κάνουν σεξ» είπε η Βολότσκοβα που ήταν μέλος των Μπαλσόι έως το 2003.

Οσο για τις χορεύτριες που τολμούσαν να αρνηθούν τις ανήθικες προτάσεις, έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες: «Δεν θα συμμετείχαν στην επόμενη περιοδεία ή σε επόμενες παραστάσεις στα Μπαλσόι».

«Δυστυχώς ο γενικός διευθυντής των Μπαλσόι μετέτρεψε τον καλλιτεχνικό θεατρικό οργανισμό σε ένα τεράστιο πορνείο», συνέχισε η Βολότσκοβα.

Ο γενικός διευθυντής, Ανατόλι Ικσάνοφ, αρνήθηκε να απαντήσει και χαρακτήρισε της κατηγορίες της πρώην μπαλαρίνας «βρωμιές, κουτσομπολιά και ασυναρτησίες».

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγους μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλσόι, Σεργκέι Φιλίν. Ηθικός αυτουργός της επίθεσης ήταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο χορευτής Πάβελ Ντμιτρισένκο.

Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι στο περίφημο θέατρο υπέγραψαν και παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιστολή όπου αναφέρουν ότι ο Πάβελ Ντμιτρισένκο δεν είναι ικανός να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα και ότι αναγκάστηκε μετά από πιέσεις να ομολογήσει.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: