Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κύκλωμα χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Προκαταρκτική έρευνα για 3 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν συστήσει κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Πρόκειται για 3 γυναίκες, μία συνταξιούχο λογοθεραπεύτρια, η οποία μάλιστα ..........


διευθύνει και κέντρο λογοθεραπείας, μια ψυχολόγο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μια γραμματέα του νευρολογικού τμήματος του Σισμανόγλειου, οι οποίες φέρονται να κατάρτιζαν τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, υπογράφοντας στη θέση των υπεύθυνων για την εξέταση γιατρών, και στη συνέχεια τα χορηγούσαν σε γονείς παιδιών, ώστε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος 60/2009 κατά τις σχολικές εξετάσεις.

Το Προεδρικό Διάταγμα αυτό προβλέπει προφορική μόνον εξέταση των μαθητών που αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως διατέθηκαν πάνω από 100 πλαστά πιστοποιητικά από το 2007 μέχρι σήμερα, ενώ χρήση των πιστοποιητικών αυτών φαίνεται πως έχει γίνει και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Οι 3 γυναίκες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Για κάθε πιστοποιητικό οι τρεις κατηγορούμενες φέρονται να εισέπρατταν από 300 έως 900 ευρώ, με συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

Η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται για τυχόν ποινικές ευθύνες των γονέων που αποδέχθηκαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, έχει διαπιστωθεί από την έρευνα της Δικαιοσύνης πως κάποια από τα παιδιά για τα οποία καταρτίστηκε πλαστό πιστοποιητικό, αντιμετωπίζουν όντως ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, και οι γονείς τους προσέφυγαν στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών προκειμένου να επιτύχουν την ταχύτερη έκδοση του πιστοποιητικού, λόγω των καθυστερήσεων στα δημόσια νοσοκομεία.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: