Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ιστορίες απίστευτης τρέλας στο Δημόσιο

Από το κόσκινο των ελεγκτικών Αρχών περνούν οι φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που έχουν δηλώσει προσόντα - μαϊμού και διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.

Το πλέον σύνηθες είναι η παραποίηση τίτλων σπουδών, με υπαλλήλους να .............


έχουν δηλώσει βαθμολογίες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές που πραγματικά είχαν με στόχο να κερδίσουν μόρια. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό τέχνασμα.

Με εξαετή προϋπηρεσία ως διευθυντής σε σχολείο στους Θρακομακεδόνες εμφανίστηκε διεκδικητής για θέση σχολικού συμβούλου. Όπως είχε δηλώσει, κατείχε τη θέση του διευθυντή από το 2005, με μόνη λεπτομέρεια πως το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε το 2006.

Άλλος εκπαιδευτικός είχε βαφτίσει ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ένα απλό σεμινάριο που παρακολούθησε στο πλαίσιο επιμορφωτικών προγραμμάτων κάποιου ιδρύματος, ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά που δηλώνουν γνώση ξένων γλωσσών ή υπολογιστών χωρίς να κατέχουν κάποιο από τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.

Υπάλληλοι έχουν εντοπιστεί επίσης με ψευδή δικαιολογητικά για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, όπου για παράδειγμα υπήρξαν περιπτώσεις που απαιτούνταν να είναι κατηγορίας Ι-1 και στην πραγματικότητα διέθεταν χαρτί Ι-2, Ι-3, Ι-4 ή ακόμη και Ι-5.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...